Tildelinger Harstad og Vesterålen 2015

Tildelinger gjort i 2015
Gruppebilde av mennesker med gavesjekker og gavemottakere utenfor gamle Harstad Sparebank.

68° Nord-Bidraget er navnet på gaveinstituttet for gaver fra de tre sparebankstiftelsene tilknyttet Sparebank 68° Nord:
Sparebankstiftelsen 68° Nord Harstad og Vesterålen, Sparebankstiftelsen 68° Nord Ofoten, Sparebankstiftelsen 68° Nord Lofoten.


Alt av gaver gitt fra stiftelsene hver for seg, samlet, eller i samarbeid med Sparebank 68° Nord gis under navnet 68° Nord-Bidraget.

Follow us on Facebook

Søker: Harstad Turnforening
Prosjekt: Ny air-track
Beløp: Kr 100.000,-

Harstad Turnforening ble stiftet 10. november for 117 år siden og er av de eldste foreningene i regionen. De har 272 medlemmer og stor pågang med hele 211 barn på venteliste! For tiden leier de halltid i Harstadhallen, men jobber med å realisere en egen turnhall. Styret og trenerne i foreningen legger til rette for at gymnastene skal få et bredt og godt faglig tilbud på trening. Gymnastene er fra 3 år og oppover. Det er ingen ansatte og hele foreningen er tuftet på frivillighet. Turnforeningen hadde behov for å oppgradere utstyrsparken som begynte å bli utdatert og søkte om midler til å kjøpe in en ny airtrack og tilhørende kompressor. En air-track er en oppblåsbar bane som gir gymnastene god spenst og myke landinger. En god air-track er av stor betydning for at gymnastene skal få innøvd optimal teknikk som er viktig for å blant annet unngå skader. Den gir gymnastene mulighet til luftige svev og myk landing med bedre teknikk. Air-tracken kan brukes av alle gymnastene i alle aldre.

 

Søker: Hanna Sundby
Prosjekt: Musikk i juletid
Beløp: Kr 15.000,-

I seks år har Hanna Sundby sørget for at at det blir spilt juletoner over byen vår i adventstiden. Det er trombonist Lasse Skalle i Forsvarets Musikkorps Nord-Norge som har stått på Grand-taket i Harstad og sendt ut de vakre tonene, ved hjelp av Marios Musikk og Thomas Nordvik i Audiolight. Musikken kan høres over store deler av sentrum, og er med på å skape en helt egen julestemning. Initiativtaker Hanna Sundby har tidligere fått sponset prosjektet fra forskjellige aktører fra byens næringsliv, men i år trodde hun at hun måtte stå for finansieringen selv. Da dette ble kjent for Sparebankstiftelsen Harstad Sparebank gikk vi inn med kr. 5000,- for 2015 og inntil kr. 10 000,- for kommende år slik at dette flotte prosjektet kan videreføres uten å medføre kostnader for privatpersoner. Hanna Sundby så det slik at dette var den beste julegaven hun kunne få. Vi ønsker alle et riktig godt nytt år, fullt av muligheter.

 

Julegave fra stiftelsen, på eget initiativ
Mottakere: Pass it on, Røde Kors, Frelsesarmeen
Beløp: Totalt kr 100.000,-

Alle godt ting er 3: Tirsdag 15. desember delte vi ut 33 333,- til hver av de tre organisasjonene Pass it on Harstad, Harstad Røde Kors og Frelsesarmeen.
– Nå i julemåneden koser folk flest seg litt ekstra. Vi koser oss med familen, spiser god mat og dresser oss litt opp. Men ikke alle har noen å være sammen med i høytiden, eller har økonomi til gaver og god mat. Det er da frivillige organisasjoner som disse tre stepper inn og gjør en innsats. Vi ønsket derfor å gi dem en økonomisk påskjønnelse, en drahjelp til det viktige sosiale engasjementet disse viser, sier styreleder Ole T. Andreassen. Røde Kors har for eksempel middagsservering på julaften for folk som ikke har noen å gå til. Frelsesarmeen har den velkjente innsamlingsaksjonen Julegryta, hvor pengene blant annet går til klær og mat for de som har det vanskelig. Pass it on Harstad jobber med å hjelpe barnefamilier med ulike vanskelige livssituasjoner i Harstad-området. De tar i mot donasjoner i form av klær, mat, husholdningsprodukter, gavekort og penger som deles ut til familiene og personene som trenger hjelp.

 

Søker: Harstad Makers
Prosjekt: Makerspace
Beløp: Kr 200.000,-

Harstad Makers er en frivillig organisasjon som formelt ble stiftet i Harstad 24.08.2015. Formålet til Harstad Makers er å fremme skaperglede og entreprenørskap i Harstadregionen gjennom å etablere et fysisk treningssenter for håndverk og teknologi – et såkalt “makerspace”. Organisasjonen søkte Sparebankstiftelsen om støtte til innkjøp av utstyr. De har allerede etablert seg i Storgata 15, har 24 medlemmer og over 300 følgere på Facebook. Selve ideen makerspace går ut på at mennesker samler seg rundt verktøy, teknologi og kompetanse for å nyttiggjøre ressursene og hverandre på en bedre måte. Medlemmene vil ha adgang til lokalene og utstyret 7 dager i uken og 24 timer i døgnet. Erfaringer fra utlandet og andre steder i Norge er at makerspacene raskt vokser og tilfører medlemmene mye kunnskap som de tilegner seg gjennom prosjektbasert jobbing sammen med andre. Det er ganske vanlig at det oppstår nye produkter eller tjenester i slike makerspacer som gir flere av medlemmene muligheten til å skape sine egne arbeidsplasser.

 

Søker: Kulturbingen
Prosjekt: Det Store Julespillet 2015
Beløp: Kr 15.000,-

Sparebankstiftelsen har støttet Det Store Julespillet med kjøp av tilsammen 50 billetter til de 3 forestillingene. 30 billetter gis bort til Røde Kors i Harstad, og de restrerende 20 kan vinnes ved å like Facebook-siden vår. Vi håper forestillingen blir til glede og fornøyelse for noen som trenger det, og ønsker arrangøren og deltakerne lykke til. Spillet om prinsen og nissejenta er blitt en tradisjon i Harstad, og arrangeres for 9. gang i år. Det er Harstads største lokale kulturhappening med over 1800 tilskuere fordelt på tre forestillinger i Harstad Kulturhus. Alle medvirkende har lokal tilknytning og kommer fra forskjellige kulturmiljøer. På rollelista har de med ca 100 barn fra skolene i Harstad og omegn, i form av flere hele skoleklasser. Disse bidrar som landsbyunger og nissebarn som synger, danser og har noen replikker. Dramaelever fra Heggen videregående deltar i flere hovedroller, Trondarnes folkehøgskole deltar med statister, og Stangnes videregående, form og farge, bidrar med å designe plakater. Det Store Julespillet rekrutterer også andre frivillige i alle aldre, med ulik kulturbakgrunn og fungerer som en inkluderingsarena for hele byen.

 

Søker: Bakgården
Prosjekt: Tiltak for barn og unge
Beløp: Kr 40.000,-

BAKgården er en festival som arrangeres i Harstad sentrum og tiltrekker store og små fra hele regionen og landsdelen. Det store trekkplasteret i år er artisten Anastacia. Du kan også oppleve Briskeby, Onkel P, Katzenjammer, Krisian Kristensen og mange flere. Festivalen arrangeres i år for 6. gang, fra 13. til 15. august. Sparebankstiftelsen Harstad Sparebank har gitt kr. 40 000,- i støtte til festivalens nye prosjekter til barn og unge. BAKgården består i hovedsak av to deler: musikkfestival med et bredt spekter av lokalt, nasjonalt og internasjonalt kjente artister og grupper, samt et marked med boder hvor lokale kulturaktører og småskalaprodusenter kan få vist frem og selge sine produkter og tjenester.
Prosjektene det er gitt støtte til er:
Planlegging og gjennomføring av eget barnemarked
Innkjøp av utstyr til gjenbruksmarked
Rigging av scene for barn/unge
Utvikle, planlegge og gjennomføre ”quick-shop” for unge innen musikk, instrumentlære, lyd og street art med veiledning.

 

Søker: Kvæfjord IL
Tiltak: Fotballcamp
Beløp: Kr 30.000,-

Kvæfjord IL Fotballcamp er en fotballskole som arrangeres over 4 dager i tidsrommet 2-5 juli 2015, for adersgruppene 6-16 år. Deltakerne som er påmeldt nå kommer fra Sør-Troms, Ofoten,Lofoten og Vesterålen. Det leies inn instruktører som er ansatt i Liverpool FC, et stort trekkplaster for spillerne. Barna får profesjonell veiledning og øvelser, samtidig som tilhørighet og det sosiale er en viktig faktor. I Kvæfjord er det en god del flyktninger, og påmeldingsavgiften lav slik at alle kan delta. Kvæfjord IL Fotballskole skal være for alle. Vi har gitt prosjektet 30 000,- til innkjøpe av fotballer til deltakerne. Søkeren Kvæfjord IL – Fotball er et eget idrettslag organisert i KIL-Allianse. De holder til i Borkenes sentrum med et flott idrettsanlegg som benyttes av aktive fra hele kommunen. Laget skal være et naturlig møtested for barn og unge. Borkenes mottak og Kvæfjord ungdomssenter blir innlemmet og gis tilbud spesielt i de aldersbestemte klassene. Pr. tiden organiserer de 20 spillere under 16 år fra Borkenes Mottak og Kvæfjord Ungdomssenter. Ingen av foreldrene til bosatte/flyktninger har bil, og kommunen har ingen ordning på mulighet for transport av flyktninger utenfor arbeidstid. For at disse skal kunne delta i klubbens aktiviteter som turneringer, seriespill, dugnader, sonesamlinger etc., sørger trenere, oppmenn, styremedlemmer og og foreldre til andre spillere for transport. Alt arbeid i Kvæfjord IL Fotball baseres på frivillighet og engasjement.

 

Søker: Sigrun Loe Sparboe
Lanseringsturné Vindfang
Beløp: Kr 50.000,-

 Sigrun Loe Sparboe er født og oppvokst i Harstad. Hun flyttet fra Grunerløkka i Oslo til Harstad for å satse på musikken. I et rødmalt hus i fjæra har hun funnet tid, ro og 10 helt nye sanger. 4. september 2015 slipper Sigrun Loe Sparboe sin andre soloplate; ”Vindfang”. Hun er signert på det velrenomerte plateselskapet Grappa, som har artister som Jan Eggum og Siri Nilsen i stallen. Pressen skriver at “Sparboe fremstår som en fremragende låtskriver med en voldsom musikalsk tilstedeværelse og nerve, og en fantastisk flott evne til å skildre hverdagslivet på en poetisk, men likevel jordnær måte. ” (Anders Ekelund, Musikknyheter). I forbindelse med plateslippet legger Sparboe med band ut på lanseringsturné med hovedvekt på sangskriverens egen landsdel.
Artisten sier selv at det er av stor betydning for å nå ut til publikum at det reises ut å spilles konserter mens plata er fersk. Sigrun Loe Sparboe har etterhvert blitt et navn man kjenner igjen i nordnorge etter en årrekke med turnevirksomhet over hele landsdelen, eventjobbing og ikke minst radiospilling i NRK Troms og Finnmark, så vel som riksdekkende. Sigrun har 3 utgivelser seg bak seg med Sigrun & The Kitchen Band, men det var da hun slapp sin solodebut ”Uten at du vet det” i sept.2013 at hun for alvor markerte seg som artist. Solodebuten høstet glimrende kritikker hvor musikknyheter gir hele 9/10 kuler, NRK P1 ”En feiende flott 5ér” (Under lupen), mens det internasjonale musikkmagasinet Famous Last Words omtaler Sparboe som ”Norways newest folk sensation” og rangerer albumet til det 3. beste av året.

 

Søker: Redningsselskapet Troms
Prosjekt: Egen Elias-båt i Harstad
Beløp: Kr 125.000,-

Redningsselskapet Troms har redningsskøyter i døgnberedskap flere steder i Troms. De bidrar til sikkerhet langs kysten i nord, og er et viktig redskap for HRS ved havsnød. I tillegg driver Redningsselskapet med forebyggende arbeid rettet mot barn og ungdom. For å møte de minste barna har de utviklet ”Elias”, som er populær både som barne-TV og som kinofilm. Sparebankstiftelsen har gått inn med søtte på kr. 125 000,- slik at det nå blir egen Eliasbåt lokalisert i Harstad. Redningsselskapet er ofte til stede i barnehager, på arrangementer og på andre opplæringsarenaer for å lære barna å bruke redningsvest. Til dette arbeidet bruker de den lille redningsskøyta Elias, og barna kan få være med på tur. For mange barn er dette første møte med sjøen. Hvert år når Redningsselskapet opptil 20.000 barn med sine forebyggende aktiviteter omkring Elias. Det er også planer om egen Elias-klubb der de yngste og deres foresatte tilbys en meningsfylt, sjørelatert – og gratis – fritidsaktivitet.

 

Søker: Sør-Troms Museum
Prosjekt: Historiske Trondenes
Beløp: kr. 50.000,-

Historien på Trondeneshalvøya i Harstad er mangfoldig med vikinghistorie, middelalder og krigshistorie. Med Nord-Norges eldste og best bevarte middelalderkirke, verdens største landbaserte kanon fra 2. verdenskrig og Trondenes Historiske Senter som ramme, lages det en festival hvor formidling av historie, håndtverk, musikk og lokale/ regionale matprodukter står i fokus. Barn, ungdom og voksne er målgruppen for festivalen, som arrangeres 30.08.–06.09.2015. Festivalen ble første gang gjennomført i 2014. På sikt skal festivalen etablere seg som den viktigste festivalen i regionen hvor kulturformidling av historie er i fokus. Søker og hovdarrangør er Sør-Troms Museum. Festivalen hadde i 2014 et godt samarbeid med blant annet Rå vgs skole kokk & servitør linjen og naturbruk. Trondenes Folkehøgskole brukte festivalen som “bli kjent uke” hvor elevene deltok som frivillige og på workshop. Andre samarbeidspartnere var Nasjonale festningsverk, Destiansjon Harstad, Trondenes Historiske Senter og Trondenes kirke. I tillegg hadde de 60 elever fra barneskoletrinnet på workshop i middelalder dans og musikk. De ønsker å videreføre festivalen i 2015, og bygge videre på det gode samarbeidet de hadde med skolene og øvrige samarbeidspartnere.

 

Søker: Multikultura
Prosjekt: MULTICULTURA 2015
Beløp: kr. 20.000,-

Den flerkulturelle festivalen Multicultura har vært arrangert årlig i Harstad siden 1993 – en multikulturell festival som skal arbeide for integrering og samhandling mellom mennesker fra alle nasjoner med tilhørighet i regionen. Artistene er i alle aldre men størsteparten er barn og unge. Her møtes flyktninger, innvandrere, asylsøkere og etniske norske/samiske for å oppleve hverandres musikk, dans,poesi etc. – den største smeltedigel av kulturelle uttrykk i Harstad! Etter forestillingen inviteres publikum og deltakere et stort internasjonalt måltid. Multicultura er en interesseorganisasjon som ble stiftet i 2005 for å drive festivalen. Grunnleggeren var somalske Safia Abdi som kom til Harstad som flyktning i 1992. Arbeidet drives av et styre på 5 dedikerte personer. Alle som er med på å planlegge og arrangere Multicultura arbeider ut ifra en dugnadsånd – styret, artistene og de som lager mate, ca.150 personer totalt. Multicultura er et viktig og enestående arrangement for å få vist Harstad by sitt fargerike fellesskap. Siden Harstad har innbyggere fra nærmere 100 nasjoner ønsker arrangøren å styrke fokuset på de positive miljøene rundt våre nye (og gamle) innflyttere og de viser en stor stolthet og glede over å få vist frem sin kultur på mat og musikk/dans til Harstadfolket – og få mulighet til å gi noe tilbake til Norge og Harstad.

 

Søker: Festspill på lavt nivå
Prosjekt: Arrangementer i festspilluka
Beløp: kr. 50.000,-

Festspill på lavt nivå (FPLN) er et prosjekt som har vært arrangert på flytebrygga i havna de to siste årene under festspilluka, med forskjellige artister fra ulike sjangere. Arrangementet har på disse to årene rukket å bli meget populært både blant media, artister og publikum. De ønsker å videreføre og utvikle FPLN i 2015. Foruten å bli mer profesjonelle når det gjelder lyd, vakthold og andre oppgaver, har de også 4 forskjellige delprosjekter som er hovedsatsinger i 2015: FPLN Galleri, FPLN Filmfestival, FPLN Turné og FPLN Festivalradio. Sparebankstiftelsen gir inntil kr. 50 000,- til konkrete deler av prosjektet.

 

Søker: Tjeldsund Lokalhistorielag
Prosjekt: Gapahuk til historiske nausttufter
Beløp: kr. 25.000,-

I Tjeldsund finnes det noen unike nausttufter fra vikingtiden – Norges største på 40 meters lengde. Tjeldsund Lokalhistorielag som er en veletablert og aktiv forening har de siste årene brukt mye tid og resurser på å tilrettelegge adkomst til disse. I tilknytning til dette har de rustet opp et friluftsområde der besøkende kan koke bålkaffe, grille mat og raste i sjøkanten. Dette har de nå videreført med å bygge et langhus/grillhus, utformet som et vikingskipnaust, der skoleklasser, turister og folk forøvrig kan få informasjon om Norges vikinghistorie og lokal historie som er omtalt i Snorres Kongesagaer. Huset bygges etter samme modell som de originale naustene og får også torvtekke. Sparebankstiftelsen har gitt støtte til byggingen.
Området ellers er også historisk viktig: Blant annet er et av Norges største gullfunn er gjort i området, og deler av dette er utstilt i Oldsaksamlinga i Oslo, Nasjonalmuseet i København og ved British Museum i London. Det verdenskjente Steinsviksverdet er funnet 1 km fra tuftene og har vært på flere verdensutstillinger.

 

Søker: Harstad Klatreklubb
Klatrevegg i Hålogalandshallen
Beløp: kr. 200.000,-

Klatring er en av Norges raskest voksende idrettsgrener. Pr. dags dato har klubben en liten klatrehule i Harstadhallen som har eksistert siden 1999 og som ikke har blitt utviklet eller utbygd, hverken mht. økt behov for bedre sikkerhet eller for å møte en meget stor pågang fra nye medlemmer. Med den omkringliggende natur som naturlig innbyr til utendørs klatring, og med de mulighetene en klatrevegg vil kunne gi til barn, unge, utviklingshemmede, skoler, barnehager, lag og foreninger, mener klubben at Harstad er nødt til å kunne gi et reelt og trygt tilbud for alle som ønsker å klatre i en innendørs vegg. Slik kan de bidra til å styrke idrettstibudet i Harstad, og samtidig gjøre det mere attraktiv for byens innbyggere å bruke de mange og hittil lite utnyttede mulighetene i naturen i Harstad og omegn. Sparebankstifelsen gir kr. 200 000,- i støtte til prosjektet.

 

Søker: Sama Kafé og Aktivitetssenter
Prosjekt: Innkjøp av klær og utstyr
Beløp: kr. 30.000,-

Sama Kafé og Aktivitetssenters Velforening er en aktiv forening med ca. 1000 medlemmer, alle er frivillige pensjonister og arbeider for Sama Kafe og Aktivitetssenters beste. Velforeningen har de siste årene bidratt med støtte til renovering av bygget i Jonas Lies gate. Nå er renoveringen nesten sluttført og i den forbindelse fikk de innvilget støtte som omsøkt til arbeidstøy til de 30 frivillige pensjonistene som arbeider på kjøkkenet/i kafeen, innkjøp av ny dreiebenk til snekkerverkstedet samt støtte til opprettelse av internettkafe og nettopplæring for pensjonister på senteret. Sistnevnte er et samarbeid med Harstad kommune. For å kunne gjennomføret prosjektene har foreningen selv ledet en stor innsamlingsaksjon der privatpersoner, lag og foreninger som bruker senteret har bidratt. Brukerne har i tillegg bidratt med utallige dugnadstimer.
Velforeningen støtter ellers senterets aktivitet gjennom lotterier, tombolaer og andre inntektsgivende arrangement, og formålet er:
– Å bidra til bedre livskvalitet i alderdommen ved å forebygge, utsette, begrense og avhjelpe fysisk og psykisk funksjonshemming, uønsket sosial isolasjon og innaktivitet
– Bestrebe flere leveår med god helse og å redusere sosiale helseforskjeller
– Tilby aktiviteter, sosialt fellesskap og mulighet til å beholde/få nye venner i et trivelig miljø

 

Søker: Klasse 6A ved Kila skole i Harstad
Prosjekt: BOKSLUKERPRISEN
Beløp: kr. 8.000,-

Vanligvis gir vi ikke støtte til klasseturer, men denne var litt spesiell. Klasse 6A ved Kila skole i Harstad fikk sjansen til å være med på Bokslukerprisen. Aksjonen er en gratis og nasjonal leselystaksjon for barneskolen. Bokslukerprisen er en antologi med utdrag fra 10 gode barnebøker fra det siste året. Bokslukerprisen er et pilotprosjekt for ca. 1.250 klasser og mer enn 25.000 elever. Elever på 6. trinn bestemmer hvem som vinner. Bokslukerprisen ble delt ut første gang på Verdens bokdag 23. april 2015. Klassen var en av 5 heldige klasser av totalt 1250 som ble trukket ut med bakgrunn av 100% deltakelse i klassen, faglig gode anmeldelser og en god fellessøknad om å få være juryklasse for Bokslukerprisen. Skolen kjører etter gratisprinsippet som betyr at det ikke er lov å ta egenandel på et slikt opplegg, derfor søkte de sparebankstiftelsen om støtte for å dekke reisekostnader.

 

Søker: Blåbærhaugen velforening
Bjørnebåsen aktivitetspark
kr. 30.000,-

Blåbærhaugen velforening søkte om støtte til prosjektet, som går ut på å oppgradere et tidligere benyttet friareal i Blåbærhaugen. De ønsker å reetablere den gamle fotballbanen ved å planere ut og oppgradere banedekket, reparere målene, få på plass nye stenger for nett til volleyball og Chin Lon, samt planere ut og oppgradere banedekket på begge baner. Videre sette ut benker, etablere lekeplass som utfordrer både barns og voksnes motorikk og fantasi, og bygge gapahuk med bålplass. Siste 3 år har det vært tatt initiativ av beboere i området til årlig å få ryddet skog i den gamle slalåmbakken. Dette har resultert i at det igjen er ake- og skiaktivitet i bakken om vinteren. På forespørsel fra velforeningen, har Harstad kommune vært positiv og bidratt med å preparere bakken vinterstid. Prosjektet er allerede i gang og planlegges sluttført inne utgangen av 2016.

 

Søker: Museum for verkstedindustrien i Harstad
Prosjekt: Videreutvikling av skoleprosjekt
kr. 5.000,-

Museet ble etablert og tatt i bruk i 2009. Formålet er å gi Harstad og omegns befolkning et historisk tilbakeblikk over verksteddrift i byen fra 1895 til 2005. Verksteddriften har betydd mye for byen og landsdelen både direkte og indirekte, for eksempel i form av underleverandører, handels-, service-, banknæring med mere. Bak prosjektet står 5 til 6 pensjonister som har bygd opp og drifter museet på ulønnet dugnadsbasis. De har faste åpningstider under Festspillene og ellers etter avtale. Lokalene leies også ut til foreninger, lag og mindre arrangementer. De to siste årene har de i samarbeid med Kultur i Troms og Sør-Troms Museum hatt et arrangement med musiker Ola Bremnes i forbindelse med ”Den Kulturelle Skolesekken” for ca. 10 klasser og rundt 300 elever hvert år, noe som skal viderføres. De får også besøk av fremmedspråklige elever fra NAV og Folkeuniversitetet. Museumet fikk støtte til videreutvikling av prosjektet.

 

Søker: Søkeren Breivikhaugen Velforening
Prosjekt: Breivikhaugen – vi bygger for våre barn og unge
kr. 30.000,-

Søkeren Breivikhaugen Velforening ble stiftet i 2010 av lokale initiativtakere i Breivikhaugen i Harstad. Formålet med dette prosjektet er å skape et attraktivt multifunksjonelt anlegg for et vidt spenn av aktiviteter. Områdets vegetasjon skal bevares i størst mulig grad for å fremme naturlig aktivitet knyttet til vegetasjon, samt minimere støy og vind. Utbyggingen er knyttet til aktiviteter for aldersgruppen 1–16 år, og med tilhørende fasiliteter for å kunne bli et sosialt samlingspunkt for alle beboere i området. Prosjektet gjennomføres i velforeningens tre frie områder. Det er planer om generell bearbeiding av området, sykkel-/skiløype, lekeplasser, løkkebane, gapahuker/fellesarealer og basketbane. Det er mange barnefamilier i området. Anlegget vil være nært beboerne og er lett tilgjengelig for alle.

 

Søker: Inge Bremnes
Prosjekt: Støtte til EP-slipp
Beløp: kr. 20.000,-

Inge Bremnes er en ung nordnorsk artist fra Kvæfjord i Troms. Han er for tiden bosatt i Liverpool, der han studerer til en bachelor i musikk på LIPA (Liverpool Institute for Performing Arts), også kjent som Paul McCartney-skolen.
Inge slapp tidligere i år sin første singel «Sne», på nordlandsk dialekt selvfølgelig, og singelen har blitt godt motatt og vært hyppig spilt på radio. Artisten søkte støtte om lanseringen av sin første EP “Equals”, spilt inn i Parr Street Studios i Liverpool. Slippfesten ble holdt på Parkteatret, en av Oslos mest etablerte konsertarenaer. Bandet hans består av medlemmer fra hele Norge, men det har en nordnorsk majoritet i medlemmer fra Harstad, Vesterålen, Hamarøy og Alta.

 

Søker: FK Landsås
Prosjekt: Hinnøyfestivalen
Beløp: kr. 50.000,-

Dette er en festival som i hovedsak fokuserer på countrymusikk, men gjør også rom for musikk som grenser til sjangeren. Hinnøyfestivalen ønsker også å være en arena for lokale band, som ønsker å treffe et større publikum. 29.-31. mai 2015 skal festivalen arrangeres for 3. gang. Ildsjelen Arnfinn Johansen er initiativtaker til Hinnøyfestivalen. Det var FK Landsås, som er samarbeidspartner, som søkte om støtte på vegne av festivalen. Idrettsforeningen får midlene slik at de kan gjøre en innsats for musikkfestivalen. De vil ta hånd om arrangementsdelen, som opp- og nedrigging av telt, gjerder, benker, bord og stoler, ta seg av vaktholdet og mat i forbindelse med festivalen, med mere.

 

Søker: 17. mai komiteen i Harstad
Prosjekt: Direktesending av 17. mai-arrangementet i Harstad
Beløp: kr. 40.000,-

17. mai komiteen i Harstad søkte om søtte til å streame deler av feiringen slik at den ble tilgjengelig for alle sykehjemmene i kommunen. De ønsket dekke av barnetalene ved sykehuset før toget, streaming av deler av toget, konserten (FMKN) og hovedtalen på torget samt arrangementet i Generalhagen.

Sendingen ble et samarbeid mellom Harstad kommune, 17. mai komiteen, Sparebankstiftelsen Harstad Sparebank og Hålogaland Bredbånd AS.

 

Søker: Marthe Valle
Prosjekt: Videreføring av prosjekt Ung Retro
Beløp: kr. 40.800,-

Prosjektet Ung Retro av Marthe Valle fikk støtte hos oss i 2014. Etter en vellykket oppstart av låtskriverprosjektet og mye respons fra ungdommer som ønsket å være med, så Marthe behovet for en instruktør til. Hun fikk med seg musikklærer og frilansmusiker Åsmund Wilter Eriksson, og sammen utarbeidet en plan for hvordan de kunne jobbe best mulig med prosjektet fram mot konserten i Harstad Kulturhus 6. mai 2015. I tillegg er Ung Retro nå en del av programmet til Festspillene i Nord-Norge.

 

Søker: Magnus Wærness
Beløp: Innspilling av album
Beløp: kr. 50.000,-

Artisten er bosatt i Harstad, og livnærer seg som sanger og musiker. Han er utdannet ved the Liverpool Institute for Performing Arts, og har jobbet profesjonelt som både sanger og skuespiller i Storbrittania i de siste fire årene.
Nå ønsker han å spille inn nytt album med eget materiale som han har skrevet både alene og i samarbeid med duoen Electric, som har skrevet låter for blant annet Ronan Keating, Jay Z og Rhianna. Målet er å kunne benytte seg av det lokale mangfoldet av musikere og talenter som finnes i byen, og bidra til at flere artister vil både kunne og ønske å bruke tilbudene som eksisterer her i byen.

 

Søker: Kvæfjord Røde Kors
Prosjekt: Klatreutstyr til ungdomsgruppa
Beløp: kr. 10.418,-

Kvæfjord Røde Kors sin ungdomsgruppe – Røde kors førstehjelp og friluftsliv Kvæfjord (RØFF Kvæfjord ) – er et lavterskeltilbud for barn/ ungdom i alderen 12 -16 år. Tilbudet er gratis og skal blant annet sørge for at medlemmene holder seg i fysisk aktivitet.
Kvæfjord Røde kors hadde på eget initiativ og for egen kostnad påbegynt utdanning av egne klatreinstruktører for å kunne tilby alle medlemmer i ungdomsgruppa og hjelpekorpset kostnadsfritt brattkortkurs. De søkte om støtte til innkjøp av klatreutstyr, som et tiltak for å kunne tilby sine medlemmer spennende aktiviteter som fenger.

 

Søker: Personskadeforbundet LTN Harstad
Prosjekt: Trafikksikker russ
Beløp: kr. 30.000,-

Personskadeforbundet LTN er en organisasjon for alle som har fått livet endret på grunn av skade. Avdeling Harstad har de siste tre årene arrangert “Trafikksikker russ” som et skadeforebyggende og holdningsskapende arrangement for årets russ. Arrangementet blir ledet av en prosjektgruppe bestående av representanter fra Personskadeforbundet og årets russerpresidenter. Alle i prosjektgruppen gjør dette på frivillig basis.

 

Søker: Kristian Kristensen
Prosjekt: Album “LYSET”
Beløp: kr. 75.000,-

Kristian Kristensen fra Harstad, kjent blant annet fra “The Voice”, har fått støtte til plateinnspilling og videre satsning på musikerkarrieren. Kristian Kristiansen har, med sine 22 år, allerede rukket å bli en lokal stjerne. Nå vil han bruke de neste årene på å renvaske seg fra The Voice- og X-Faktor-etterdønningene, og kommer med eget album. Albumet skal slippes på norsk i første omgang, men planen er slippe et engelsk og internasjonalt album i etterkant.

 

Søker: Harstad Kulturskole
Prosjekt: Trollmannen fra Oz
Beløp: kr. 30.000,-

Harstad Kulturskole har fått støtte til oppsetningen av danseforestillingen Trollmannen fra Oz – en helaftens forestilling i samarbeid med FMKN og Harstad Kulturhus. Annet hvert år setter kulturskolen opp store danseforestillinger med dansepedagog Marianne Nordeng som primus motor. Dette er første gang det gjøres med levende musikk og denne forestillingen er derfor i enda større grad enn før et samarbeid mellom profesjonelle og amatører. Forestillingen krever en stor innsats fra koreograf og elever, og en rekke frivillige er involvert. Linda Liljevangen fra Harstad Kulturskole sier: “Trollmannen fra Oz er det største danseprosjektet Harstad Kulturskole har gjennomført noensinne. Å få økonomisk støtte fra Harstad Sparebank Stiftelse betyr mye – blant annet at vi kan kjøpe inn utstyr og rekvisitter som løfter forestillingen enda mer! Tusen takk!”

 

Søker: Bjarkøy Vikings og Harstad IBKHarstad Arctic Cup innebandy
Beløp: kr. 20.000,-

Bjarkøy Vikings har gått sammen med Harstad IBK om å etablere Harstad Arctic Cup Innebandy, som skal være en arena og møteplass for barn og ungdom (6-15 år) som spiller innebandy i Harstad-området. Prosjektet startet høsten 2014, og det har vært arrangerert flere innebandy-cup´er for barn og ungdom i Harstad, med Harstadhallen som spillarena. Nå ønsker de å viderføre prosjektet i 2015-2016. Prosjektet har fått kr. 20 000,- i støtte fra Sparebankstiftelsen Harstad Sparebank. Bjarkøy Vikings BK ble stiftet i 1997, og har siden starten drevet innebandy for barn, ungdom og voksne på Bjarkøy.

 

Søker: Unge Voksne
Prosjekt: Støtte til temamøte om sentrumsplan
Beløp: kr. 20.000,-

Unge Voksne er en gruppe privatpersoner som har et ønske om å gjøre Harstad til en by hvor det er attraktivt å bo og drive næringsvirksomhet. Alle har et brennende engasjement for byen de bor i. Etter kommunens folkemøte om sentrumsplanen i Nordic Hall 12. novemer 2014 ble det etterlyst et bredere engasjement, spesielt fra de litt yngre innbyggerne. Derfor tok denne gruppen initiativ til et temamøte/idemyldring om Harstad kommunes sentrumsplan ved Høgskolen i Harstad 29. januar 2015, med innlegg fra inviterte personer fra hele landet.

 

Søker: Kom og Dans Harstad
Prosjekt: Nordlysrock
Beløp: kr. 10.000,-

Kom og Dans Harstad arrangerre Nordlysrock 22.-25. oktober 2015 i Nordic Hall og søket om støtte til dette arrangementet. Nordlysrock er et dansearrangement hvor det kommer gjester og instruktører fra hele Norge og noen fra Sverige. Dette er et rusfritt arrangement for personer i alle aldersgrupper med interesse for dans og musikk.

 

Søker: Kvæfjord IL – Fotball
Prosjekt: Aktiviteter for flyktningebarn
Beløp: kr. 25.000,-

Kvæfjord IL – Fotball er et eget idrettslag organisert i KIL-Allianse og holder til i Borkenes sentrum med et flott idrettsanlegg som benyttes av aktive fra hele kommunen. Kvæfjord IL – Fotball er et naturlig midtpunkt, som engasjerer gammel og ung i et godt og trivelig miljø, med solid forankring i nærmiljøet. Klubben ønsker å gjøre noe ekstra for den økte tilstrømming av flyktninger (6-18 år) som kommunen opplever. De vil bidra til barna med en utstyrspakke bestående av fotball og diverse utstyr, og være behjelpelig med transport til/fra trening, kamper og turneringer. De vil også gi foreldrene til disse barna mulighet til å kunne delta i fotballagets arrangementer både i og utenfor banen. Målet i klubben er å få flyktningene i aktivitet før de begynner på skolen. Det greier de ved hjelp av et godt samarbeid med Borkenes Mottak og Kvæfjord kommune. Barna er medlem av fotballklubben og får venner i samme årsklasse før de begynner på skolen – det er klubben meget stolt av! Tilskuddet går uavkortet til utstyr til flyktningebarna slik at de kan komme i aktivitet.

 

Søker: Harstad Idrettslag Barn- og ungdomsavdeling
Prosjekt: Åpen hall
Beløp: kr. 200.000,-

Søkere var Harstad Idrettslag Barn- og ungdomsavdeling (HBU). HBU er Harstad Idrettslags avdeling for barn og unge i alderen 0-13 år. Harstad Idrettslag ble stiftet i 1903. Laget er nå en ren fotballklubb og tilbyr fotball-aktivitet til barn og voksne – uansett alder. Laget har som visjon å skape fotballfeber. Tekst fra søknad: «Mange av dagens unge er for lite i aktivitet, og på lang sikt kan det medføre helsemessige utfordringer både for dem selv og for samfunnet. Vi ønsker å tilrettelegge fotball-aktivitet for denne aldersgruppen, slik at flest mulig kommer seg bort fra en situasjon med dataspill og stillesittende hverdag. Mest mulig fotball-aktivet for barn og unge skal oppnås gjennom flere forskjellige prosjekter. Åpen fotball-hall er ett av prosjektene.
Åpen hall prosjektet: Vi ønsker å tilby fri bruk av Seaworkshallen mandag til fredag mellom kl 14 og kl 16. Oppstart på tilbudet vil være 1. oktober 2015, og vil vare frem til utgangen av april 2016. Mange yngre utøvere vil nå kunne benytte tiden etter skolen, til fysisk aktivitet og en ekstra treningsøkt. Noen tidsrom i helgene vil også være til fri bruk. Tilbudet skal være åpen, og gratis, for alle, uansett klubb-tilhørighet, og tilbudet vil på den måten dekke et allmennyttig formål. Mange barn og unge i nærområdet til Seaworkshallen har innvandrerbakgrunn. Gratis tilgang på treningsfasiliteter vil gjøre tilbudet tilgjengelig for mange, som kanskje ikke får muligheten i dag. I åpningstiden vil det være voksne tilstede som låser opp, setter frem utstyr og rydder på plass utstyret etterpå. Tilrettelegge for fri lek, organisere grupper og instruere vil være hovedoppgavene til de voksne. HIL har mange yngre seniorspillere og eldre ressurssterke personer med masse erfaring som skal være tilstede disse dagene. De kan instruere ungene og gi tips om egentrening og motivere til mer og riktig trening. Seaworkshallen er nyrenovert med isolering, nytt kunstgress og ny led-belysning. Hallen vil ha behagelig temperatur og inneklima, også vinterstid.» Status fra halveis i prosjektet: «Ungene har i stor grad benyttet tilbudet etter skoletid. Fri lek og “løkkefotball” er anbefalt fra fotballforbundet for å bedre fotballferdighetene blant barn. Dette er blitt gjort i stor grad. Helseeffekten av at barn som ellers ville vært inaktiv, nå er i fysisk aktivitet synes vi er veldig positivt.»

Relaterte poster

Takk for søknaden.
Nyt resten av dagen din!