Kan jeg søke?

Første kontrakt underskrevet

Evenes kommune og Sparebankstiftelsen Ofoten Sparebank har signert første kontrakt for raskere boligbygging i Evenes. De to gikk tidligere i vår ut med følgende invitt til boligutbyggere i Evenes: Bygg boliger, er den ikke solgt når den er ferdig, så kjøper vi den. Begge parter la 10 millioner hver på bordet til dette formålet. Flere…

Vi skal gi muligheter til økt kreativitet, positivitet og vekst i lokalsamfunnet. Sparebankstiftelsen skal sikre at kapitalen som er opparbeidet i Sparebank 68° Nord, kommer lokalsamfunnet til gode. Sparebankstiftelsens arbeid er å forvalte midlene, og å dele ut av gavebeløp til positive formål på den 68. breddegrad.

Follow us on Facebook
Evenes kommune og Sparebankstiftelsen Ofoten Sparebank har signert første kontrakt for raskere boligbygging i Evenes.

De to gikk tidligere i vår ut med følgende invitt til boligutbyggere i Evenes: Bygg boliger, er den ikke solgt når den er ferdig, så kjøper vi den. Begge parter la 10 millioner hver på bordet til dette formålet. Flere har meldt seg. Nå er første kontrakt inngått.

 

Evenes trenger boliger

Ordfører Terje Bartholsen er tydelig på at Evenes kommune nesten daglig taper innbyggere grunnet prekær boligmangel. Dette ble nylig bekreftet av Menon analyse i en rapport om ringvirkninger og samfunnseffekter av nye etableringer i Evenes og Tjeldsund. Flere boliger er kritisk faktor for å øke folketallet, og denne kontrakten er en god start. Men langt fra tilstrekkelig, presiserer Bartholsen.

 

Valgte Evenes Boligutleie AS

Både kommunen og Sparebankstiftelsen melder om god interesse fra utbyggere for samarbeid om boligutvikling. Partnerne har i fellesskap valgt å inngå første avtale med Evenes Boligutleie AS.

 

Evenes Boligutleie AS  har under utvikling en firemannsbolig på Liland, tilrettelagt for familier. Prospektet ligger allerede ut for salg, og det meldes om god interesse.

 

– Vi valgte dette prosjektet først fordi det er mest gryteklart, sier styreleder Steinar Sørensen i Sparebankstiftelsen Ofoten Sparebank. Tomta er planert, og byggetillatelse gitt. Boligmangelen gjør at vi bør prioritere boliger som raskt kan bygges, og her er det byggestart senest 1. september.

 

I tillegg skader det ikke at Evenes Boligutleie AS er den aktøren som de siste år har bidratt med flest boliger i Evenes. Samarbeidet har vært godt, og vi ser fram til videre samarbeid, supplerer ordfører Terje Bartholsen.

 

For Evenes Boligutleie passet dette som hånd i hanske:

 

– Dette initiativet er akkurat sånt som skal til for å få fart på boligbygging. Det var lett å hive seg på fra vår side. Vi ønsker å være en viktig aktør i en kommune i vekst, sier Hans Johnny Nilssen som representerer både Mesterbygg AS og Evenes Boligutleie AS.

 

Har flere på blokka

Kommunen og Sparebankstiftelsen bekrefter at flere utbyggere har meldt sin interesse for samarbeid om boligutvikling. Disse er ikke like gryteklare, og vi mangler bl.a. forpliktende tilbud om pris og når boligene kan være klar for innflytting. Disse tilbudene vil bli behandlet når disse forholdene er avklart.

 

Alle tog er ikke gått. Nye aktører inviteres til bordet, og ordførers telefon er påslått 24/7 sier Bartholsen.

 

Bruker pengene flere ganger

Samarbeidet mellom kommunen og Sparebankstiftelsen innebærer at de gir en garanti om kjøp av bolig dersom den ikke blir solgt i et åpent marked. Garantien faller bort når bolig er solgt, og avsatte penger kan brukes på nytt prosjekt.

 

– Vi har som oppgave å arbeide med allmennyttige formål. Og hva er mer allmennyttig enn å bidra til livskraftige lokalsamfunn gjennom boligutvikling, spør Steinar Sørensen retorisk. Vi har ikke ønske om å ende opp som boligeier. Risikoen for det er liten, derfor har vi engasjert oss.

 

Det er vel enhver ordførers drøm å kunne bruke pengene flere ganger. Endelig har vi funnet et formål hvor dette er mulig, avslutter Terje Bartholsen med glimt i øyet.

 


Bildetekst:Fra venstre: Ordfører Terje Bartholsen, styreleder Steinar Sørensen i Sparebankstiftelsen Ofoten Sparebank, adm. direktør Kirstin M. Leiros i Ofoten Midt-Troms Boligbyggelag, daglig leder i Mesterbygg AS Hans Johnny Nilssen, styreleder Jan Kristian Pettersen i Evenes Boligutleie AS og kommunedirektør Bjørn Tore Sørensen smilte om kapp med sola da kontrakt om boligbygging ble signert.


 

Relaterte poster

Takk for søknaden.
Nyt resten av dagen din!