Velmente råd for god søknad

Her er noen velmente råd når du skal skrive søknad, vi håper noen av disse også er gode råd.

68° Nord-Bidraget er navnet på gaveinstituttet for gaver fra de tre sparebankstiftelsene tilknyttet Sparebank 68° Nord:
Sparebankstiftelsen 68° Nord Harstad og Vesterålen, Sparebankstiftelsen 68° Nord Ofoten, Sparebankstiftelsen 68° Nord Lofoten.


Alt av gaver gitt fra stiftelsene hver for seg, samlet, eller i samarbeid med Sparebank 68° Nord gis under navnet 68° Nord-Bidraget.

Follow us on Facebook

Begynn i god tid
Vårt beste råd er at du begynner i god tid. Søknadsskjema kan skrives, lagres og så åpnes på nytt for redigering helt til det sendes inn. Første gang du lagrer, får du spørsmål om å få lenke til kladden. Det bekrefter du. Denne brukes for å gå inn på nytt, og kan deles med andre. Det er ofte slik at flere øyne ser mer enn bare ett, og kompetansen på søknadsskriving varierer. Vi anbefaler derfor at dere benytter anledningen til at flere ser igjennom før innsending.

Hvordan skille dere ut?
Vi behandlet godt over 400 søknader i 2024, det blir en brukbar bunke med alle vedleggene. Tenk litt på hvordan akkurat du kan skille deg ut, slik at førsteinntrykket er WOW? Det kan være en spennende tittel, gode bilder, god beskrivelse av dere og prosjektet. Tenk også på om førsteinntrykket er spennende, så bør du holde oss i spenning gjennom hele gjennomgangen av søknaden. Likevel; det er kvaliteten på prosjektet og allmennytten i dette vi ser mest etter. Da må dette tydelig komme fram.

Tenk kommunikasjon
Noen av dere har sikkert kunnskap om kommunikasjon, bruk det i arbeid med søknaden. Vi sender ikke bare ut et budskap om at vi har midler og en søknadsfrist. På hjemmesiden ligger også budskap våre søknadskriterier, test om du kan søke og ofte stilte spørsmål. Finner du ikke klart nok budskap her, kan det tas kontakt med oss i arbeidet med søknaden.

Søknader hvor det klart kommer fram at ikke noen av våre retningslinjer er undersøkt og tatt høyde for, har svekket sitt kandidatur eller faller gjennom.

Bruk vårt skjema
Vi har laget et enkelt søknadsskjema, som vi krever at du bruker. Her får vi alle nøkkelopplysningene vi trenger for vår behandling. Vær gjerne kort og konsis i skjema slik at de beste poengene kommer fram, og utdyp heller ved å legge til et eller flere vedlegg. Dette kan være en ytterligere beskrivelse av effekt av eventuell gave, allmenn nytte, prosjektbeskrivelse og gjerne en mer detaljert finansieringsplan.

Vær nøktern – og konkret
Vi har erfaring med både å skrive søknader og å behandle søknader. Vi ser at flere har en tendens til å “blåse opp” søknaden på utgiftssiden i håp om å få større tildeling. Dette er lett å se, og anbefales derfor ikke. Tvert om, det kan virke mot hensikten.

Dersom gave skal brukes til å kjøpe noe, legg ved tilbud eller andre opplysninger om pris. Det kan være lenke til nett hvor prisen framgår. Det er nok slik at høy kostnad uten dokumentasjon virker mot sin gode hensikt.

Vi honorerer ikke egeninnsats eller administrativ tidsbruk ved utmåling av gave. Det er en del av egenfinansieringen. For å synliggjøre egeninnsats, ta med antall timer både på inntekts- og utgiftssiden. Vi ser nok mest på egeninnsats i form av timer, som timesats kan kr. 350,- time brukes. Men blås ikke timebruken opp til det usannsynlige.

Lykke til
Ønsker du hjelp med søknaden, ta kontakt med oss. Jo større allmennytte tiltaket har, desto løsere sitter pengene. I fjor ble det gitt gave til litt under halvparten av søknadene, det sier litt om nåløyet. Vi gleder oss hver gang vi kan bidra til å realisere vårt motto: For levende lokalsamfunn.

 

Relaterte poster

Takk for søknaden.
Nyt resten av dagen din!

Oversikt over personvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler slik at vi kan gi deg en best mulig brukeropplevelse. Informasjon om hver informasjonskapsel lagres i nettleseren din og utfører blant annet funksjoner som å gjenkjenne deg når du kommer tilbake til nettstedet vårt.